PLANIRANJE PORODICE I POSAO

O RADIONICAMA

Porodica ili karijera, često je izbor koji se postavlja pred osobe koje planiraju porodicu. Pitanju plodnosti i planiranja porodice ne pridaje se dovoljan značaj, iako većina ljudi smatra da je odluka o roditeljstvu najvažnija odluka u njihovom životu. Istraživanja koje je IVF Centar sproveo pokazuju i potvrđuju izazove pred kojima se nalaze zaposleni koji planiraju porodicu ili se suočavanju s problemom neplodnosti.

Iz tog razloga, u kompanijama realizujemo edukativno-informativne radionice u okviru projekta “Planiranje porodice i posao” koje nude različite modele i alate za stvaranje podržavajućeg i inkluzivnog radnog mesta za sve zaposlene, bez obzira na izazove koje imaju u svom privatnom životu.

Na ovoj jedinstvenoj radionici svi zaposleni će moći da saznaju koliko zaista znaju o svojoj plodnosti, koje su analize neophodne za proveru plodnosti, prava i opcije u vezi sa planiranjem porodice, kao i o drugim značajnim temama poput zamrzavanja reproduktivnih ćelija, ali i kako da pruže podršku kolegama koji planiraju porodicu ili se suočavanja s problemima infertiliteta.

Bez belih mantila, bez uplitanja u bilo čiju privatnost, sa jednom željom – da pružimo podršku i bolje razumemo jedni druge!

Kao kompanija koja brine o dobrobiti svojih zaposlenika, imate priliku da unaprijedite radno okruženje i pružite podršku svojim timovima.

KOME SU NAMENJENE?

Radionica “Planiranje porodice i posao” namenjena je svim zaposlenima, bez obzira na bračni status, godine ili plodnost. Ona nudi odgovore na niz važnih pitanja koja se tiču svih nas.

Bilo da ste mladi i pitanje zasnivanja porodice i roditeljstvo vam trenutno nije u top prioritetima životnog plana, ili ste singl žena koja želi da se ostvari u ulozi majke, ili planirate porodicu sa bračnim ili vanbračnim partnerom, ili imate porodicu, ili poznajete nekog iz bilo koje od ovih kategorija – sigurni smo da će svaki zaposleni nakon radionice biti bogatiji za nova znanja koja će mu koristiti u radnom ili privatnom životu.

REALIZACIJA RADIONICA

Radionica traje 2h i ima tri segmenta:

  1. Upoznavanje sa problemima i izazovima sa kojima se suočava neko ko je zaposlen i planira porodicu ili ima problem sa začećem
  2. Informativno- edukativni deo uz interakciju sa prisutnima
  3. Q/A – Pitanja i odgovori

Ko vodi radionice?

Radionicu vode edukator i psiholog. Kroz izlaganje i razgovor na temu planiranja porodice i podrške pružiće se alati za prevazilaženje poteškoća u planiranju porodice, alati za podršku kolegama koji nemaju problem sa začećem i trenutno ne planiraju porodicu, kako i na koji način da kolektiv pruži podršku kolegama kojima je to neophodno.

Glavni edukator radionica je Sandra Jovanović.

Broj učesnika radionice

Broj učesnika radionice je od 10 do maksimalno 15, s tim da broj organizovanih radionica zavisi od unapred dogovorenog rasporeda, a u zavisnosti od broja zaposlenih u kompaniji. Moguće je organizovati više radionica u toku nedelje.

Zainteresovani ste da vaša kompanija napravi korak napred u pogledu brige o svojim zaposlenima?

Uključivanjem u ovaj program, ne samo da ćete pokazati svoju posvećenost društveno-odgovornom poslovanju, već ćete i osigurati da vaši zaposleni dobiju neophodna znanja i podršku u važnim aspektima svog života.

Kontaktirajte nas putem office@ivfcentar.rs ili na telefon 062388830 da  zajedno stvorimo radno okruženje koje podržava sve životne puteve i omogućava svim zaposlenicima da budu sretni i zadovoljni u svom radu.