IVF Centar je udruženje koje je fokusirano na pacijente koji se suočavaju s problemom infertiliteta. Naš rad nudi sveobuhvatan i personalizovan pristup u lečenju neplodnosti. Naš osnovni princip je transparentnost. Mi objedinjujemo sve što je u vezi sa lečenjem neplodnosti i stavljamo pacijenta u fokus.

Naša vizija je bolje i pravednije lečenje neplodnosti. Želimo da svaki pacijent može sa samopouzdanjem da krene na svoje putovanje do bebe znajući da je svaki korak koji preduzima korak bliže ostvarenju cilja, a to je formiranje porodice.

IVF Centar ruši barijere i rešava vaš najveći problem u lečenju neplodnosti: Pristup.

1.  Pristup stručnjacima iz oblasti infertiliteta

2. Pristup nepristrasnim činjenicama i informacijama

3. Pristup relevantnim i tačnim podacima

Naša je odgovornost da vas osnažimo na vašem putu ka roditeljstvu, kako bismo osigurali da donosite informisane odluke o svom lečenju i gde i kada ćete ga imati. Ovakvim pristupom vam dajemo kontrolu nad vašim putovanjem do vaše bebe pokazujući vam centralni put. Jer mi smo IVF Centar. Vaše mesto gde počinje život. 

IVF Centar je nezavisna, neprofitna organizacija pokrenuta s ciljem da vas edukuje, informiše i afirmiše.

Želimo da pomognemo društvu i pojedincima na putu do ostvarivanja roditeljstva. Aktivistički utičemo na promene u društvenom sistemu kako bi uticali na celokupno društvo i kako bi se poboljšali uslovi lečenja neplodnosti u Srbiji.

Osnovni stubovi našeg delovanja su:

  1. Ostvarivanje roditeljstva uz pomoć IVF metode (in vitro fertilizacija)
  2. Ostvarivanje roditeljstva uz pomoć donacije reproduktivnih ćelija i embriona
  3. Ostvarivanje roditeljstva uz pomoć surogatstva
  4. Ostvarivanje roditeljstva uz usvajanje dece

Naša ideja je društvo koje podržava ljude na svim nivoima u borbi za ostvarivanje roditeljstva. Mi ne razlikujemo da li je neko u braku ili ne, da li je žena sama ili ima partnera. naša ideja je da svako ko želi dete, ostvari svoj san. Mi smo mesto gde počinje život. Vaš prvi korak ka ostvarenju vašeg najvećeg sna.

Naša misija je da informišemo društvo, medije i naležne instutucije o neophodnoj podršci za ljude koji se suočavaju sa izazovima nemogućnosti začeća. Želimo da pokažemo da Srbija otvorena za sve napretke koji vode ka poboljšanju uslova lečenja neplodnosti.

Destigmatizacija parova i pojedinaca koji još uvek nemaju dece, a žele ih, jeste naš osnovni cilj. Društvo bez predrasuda, puno empatije i razumevanja.

Uz IVF Centar će javnost biti senzibilirana i informisana o svim aspektima lečenja neplodnosti, a vi ćete biti podržani u svakom smislu. Mi glasno apelujemo na rešavanje svih problema u vezi sa infertilitetom, nikad ne ćutimo i nesebično gajimo osećaj zajedništva i podržavanja.