PROGRAM VTO FORUMA powered by Profertil

Celokupan program VTO Foruma nalazi se ispod. Ukoliko želite da prisustvujete, molimo Vas da prijavite Vaše učešće jer je broj mesta ograničen. Prijave su otvorene do popunjavanja svih mesta. Nakon toga prijava neće biti moguća.

Od 13:30h okupljamo se u MUSE EVENT HOUSE, u ulici Milana Antonovića br.8 na Dedinju. Tačnu mapu možete pogledati klikom na link google mape MAPA DO FORUMA. Ukoliko pratite ovu mapu, stići ćete tačno na odredište.

  • PANELISTA: dr Branko Budimirovic, spec. infertiliteta, BB CLINIC, Valjevo
  • PANELISTA: Ana Jeremić, embriolog, GAK Narodni front, Beograd
  • Moderator: Sandra Jovanović

Na ovom panelu razgovaraćemo o novim izazovima pred kojima se nalazi vantelesna oplodnja, o novim tehnikama, načinima i metodama rada u klininikama za vantelesnu oplodnju. Govorićemo o problemima sa kojima se suočavaju ljudi koji planiraju porodicu ili imaju problem sa začećem, o administrativnim problemima, o problemima na koje nailazimo na samom početku procedure. Nećemo zaboraviti ni temu o izboru lekara i klinika, o komunikaciji sa klinikom, o načinima rada i metodama u Srbiji i inostranstvu… Diskutovaćemo o svemu što vas zanima. Panel je zamišljen kao aktivna diskusija u kojoj učestvuje publika, te su vaša pitanja dobrodošla.

Ovaj segment VTO FORUMA nije panel već diskusija, koja se nastavlja na prethodni panel. Govorićemo o uticaju suplementa Profertila na poboljšanje kvaliteta spermatozoida i jajnih ćelija, o uticaju koji ovaj suplement ima na uspeh vantelesne oplodnje, ali i o njegovoj konkretnoj primeni.

Ukoliko želite da saznate više o obradi spermatozoida, trebalo bi da čujete nešto više o Zymot selekciji spermatozoida. Oni su patentirali poseban pristup koji koristi prirodnu sposobnost plivanja spermatozoida da odvoji progresivno pokretne spermatozoide od ostalih. Naravno, veća je verovatnoća da će vam pokretljiviji spermatozoidi pomoći da postignete uspešnu trudnoću, zato treba da čujete detaljnije o svemu ovome.

  • PANELISTA: dr Elias Tsakos, specijalista infertiliteta, EMBRYOCLINIC, Solun, Grčka
  • PANELISTE: prof. dr Elijana Garalejić, dr Biljana Arsić, SGB Jevremova, članica MediGroup, Beograd, Srbija
  • Moderator: Sandra Jovanović

Donacija jajnih ćelija, spermatozoida i embriona intrigantna je i idalje nepoznata tema, prepuna pitanja. Pitanja su nekad medicinska, nekad etička, nekad genetska, nekad psihološka, sociološka… Svakako, donacija je procedura koja se u mnogim zemljama obavlja više od 30 godina. Zahvaljujući donaciji rođeno je mnogo beba, ali ipak o ovom procesu i dalje treba učiti, saznavati, raspravljati, polemisati, raspitati se… Kada se treba odlučiti za donaciju je osnovno pitanje? Ko o tome odlučuje? Kako je to u drugim zemljama, a kako je kod nas? Da li je kod nas bolje? Ili je bolje možda negde drugde i zašto? Svako pitanje ima odgovor. Svaka dilema mora biti razrešena. Kod nas nema nepoznatog, o svemu pričamo vrlo otvoreno. Zato nam je ova tema posebno važna.

Da li vam se čini da je podrška mnogo važna na putu roditeljstva? Iako joj se možda ne pridaja dovoljna pažnja, psihološka podrška ima značajnu ulogu. Često čujemo savet da se moramo opustiti kada je u pitanju “rad na bebi” i da će se onda desiti. Ovo “opuštanje” upravo se i odnosi na to da nam neko poručuje da treba da “ne mislimo na to”. Da li je to moguće? Razni saveti su često prisutni ali je retko osnovno pitanje: “KAKO SI?”. Zato mi želimo da pitamo baš to. Kako se osećate? Šta vas muči? Koje su to misli koje vas preplavljuju, a koje emocije? Šta vas mnogo muči, a šta malo manje? Šta bi vam pomoglo? O svemu tome možete da razgovarate sa našim psiholozima od 17h u intimnoj atmosferi, bez zakazivanja i bez ustezanja.

  • Psiholog: Jasmina Mihnjak
  • Psiholog: Tamara Roksić
  • Psiholog: Elena Živić

Ukoliko želite da upoznate klinike i da sa njima porazgovarate individualno, to možete uraditi tako što ćete obići posebne “sobe za klinike”. U “sobi klinike” u neformalnoj atmosferi moći ćete da porazgovarate sa predstavnicima klinika na neformalan način, da pitate ono što niste pitali ili što uvek zaboravite da pitate kad uđete u ordinaciju. Oni su sada vama na usluzi. Raspitajte se o svemu što vas interesuje, posavetujte se, a možda ćete moći i vi da posavetujete njih o nečemu. Oni će, sigurno, biti voljni da čuju vaše iskustvo i mišljenje. Obiđite “sobu klinike” kad god vama odgovara od 17h u Muse Event House na VTO Forumu.

Vidimo se 29. juna! Još važnije – slušamo se!

Slični tekstovi

Još naših blogova