Najlepša mama na svetu? MOJA MAMA

Kako se praznični dani, od nečega što bi trebalo da bude divno, veselo i dirljivo, pretvaraju u podsetnike neostvarenih želja i tuge? Za one koji se bore sa neplodnošću – vrlo lako.

Pokušavanje da ostvarite trudnoću je iscrpljujuće i stresno vreme, puno uspona i padova, osećanja beznađa, neuspeha i tuge.

8. mart (zajedno sa svakim drugim posebnim datumom) je srceparajući podsetnik ženama koje se bore da prihvate da još uvek nemaju porodicu za koju bi dale sve da je imaju. Poražavajuće je gledati srećne slike dečice i crteža za 8. mart na društvenim mrežama, a da ne znate da li ćete to ikada imati.

Šamar realnosti – vas ni ove godine niko neće probuditi pripremljenom recitacijom: Najlepša mama na svetu? MOJA MAMA.

PODRŽITE ŽENE KOJE VOLITE

Žene u borbenim redovima da postanu majke su tihi heroji svakog svog poraza. One se bore za ono što bi trebalo da im je po rođenju i po prirodi stvari dato. A nije. One ne izlaze na ulice da protestuju, ne nose transparente, ne blokiraju saobraćaj. Bore se iz dana u godinu, neretko i deceniju, za svoje pravo da budu majke. Podržite ih u toj borbi.

PODSETITE IH KOLIKO SU VAM LEPE I VAŽNE

U borbi sa sterilitetom, žene zaboravljaju na sebe. Zaboravljaju na sve svoje kvalitete i vrednosti. Diplome za koje su marljivo učile, veštine koje su godinama sticale postaju nevažne. Telo koje je vitko vide kao telo koje nije rađalo. Putovanja im postaju beg od realnost, a ne užitak. Proslave rođendana su opomena da je prošla još jedna godina, da sat otkucava a bebe nema. Podsetite ih koliko su lepe. Spomenite kolika je privilegija imati ih za prijateljice, životne partnere, koleginice na poslu.

Punim srcem im čestitajte Međunarodni dan žena! Zapamtite: pred vama su žene koje se bez uličnih protesta, bez sindikata i megafona bore za svoje pravo da budu majke.

Srećan vam 8.mart!

Ukoliko vam je potrebna podrška ili savet na putu do bebe javite se na naš SOS IVF broj 0800 70 70 77, a možete nam pisati i na imejl office@ivfcentar.rs ili popunjavanjem kontakt forme na sajtu klikom na link ONLINE KONTAKT FORMA.

Slični tekstovi

Još naših blogova