Detinjci

Detinjci su. Na tri nedelje pred rođenje Bogomladenca, u nedelju. Dan kada će majke i očevi ručice svoje dece podvezati nekom mekom maramom ili šalom. Dan kada će se deca otkupiti darovima koje su im roditelji krišom već obezbedili. Slavi se porodica.

Obući će se u svečano. Posetiće parohijsku crkvu, setiće se najmilijih koji više nisu sa njima i, uz zahvalnost za blagoslov što su zajedno, pomoliće se za zdravlje. Pružiće se do najvišeg kredenca u kuhinji, gde se kriju slatkiši, i otvoriće najukusnije.

Jer, Detinjci su. Poslužiće ih posle porodičnog ručka, tokom kog su stolnjaci uflekani jer se na stolicama vrpoljilo. Moljakalo se za još jedan zalogaj povrća. Dodavala voda. Ispravljalo šuškanje i kotrljajuće „R“. Smejalo se. Volelo.

U savršeno urednoj kući, bez ulepljenog poda i tragova prstića po oznojenim prozorima, dok tišinu remeti krčkanje nedeljnog ručka za dvoje, pitam se – da li se ovako proslavlja ovaj praznik?

Ukoliko vam je potrebna podrška ili savet na putu do bebe javite se na naš SOS IVF broj 0800 70 70 77, a možete nam pisati i na imejl office@ivfcentar.rs ili popunjavanjem kontakt forme na sajtu klikom na link ONLINE KONTAKT FORMA.

Slični tekstovi

Još naših blogova