Time-lapse

Nakon oplodnje jajnih ćelija sledi faza praćenja razvoja embriona i, na kraju, odabir najboljeg embriona za transfer u matericu. Kako se pri postupku vantelesne oplodnje (IVF) u velikom broju slučajeva dobija veći broj embriona, faza odabira najboljeg embriona jedna je od najbitnijih. Кvalitet embriona najviše utiče na šansu za trudnoću.

U IVF-u, Time-lapse inkubacija i snimanje koriste se za odabir embriona za koje je najverovatnije da će se razviti u bebu.

U konvencionalnoj vantelesnoj oplodnji, embriolog će svakodnevno proveravati embrione u razvoju pod mikroskopom, što podrazumeva njihovo vađenje iz inkubatora nakratko.

Time-lapse inkubacija i snimanje

Embriolog ovako može da napravi hiljade slika embriona dok rastu, a da ih ne remeti. To znači ne samo da embrioni ne moraju biti uklonjeni iz inkubatora, već omogućava da embriolog ima stalan uvid u razvoj svakog embriona. Drugačije, proverava se vrši samo jednom dnevno.

Na ovaj način, embriolog bira određeni embrion za implantaciju. Kriterijumi su brzina razvoja, broj i izgled ćelija.

Time-lapse pruža mogućnost dokumentovanja i procene morfologije embriona i razvojnih događaja embriona, od nastanka do transfera u matericu.

Ova metoda u znatnoj meri olakšava i pomaže embriolozima u praćenju razvoja i odabira najboljeg embriona za transfer. Pruža mogućnost za učenje o ponašanju embriona kroz sve razvojne faze. Takođe, otvara i mogućnost izvođenja studija. U njima se, na primer, može pratiti razvoj embriona pri promenama životne sredine (nivoi kiseonika, temperatura, pH i dr.).

Za sva pitanja i nedoumice možete nam se javiti na SOS IVF broj 0800 70 70 77 ili nam pisati na imejl office@ivfcentar.rs. Takođe, u svakom trenutku možete nas kontaktirati i direktno popunjavanjem kontakt forme na sajtu klikom na link ONLINE KONTAKT FORMA.

Slični tekstovi

Još naših blogova