Razvoj govora i motorike tvoje IVF bebe

Mnogo ljudi u svetu je dobilo dete uz pomoć IVF procesa. Smatra se da je čak 12 miliona beba rođeno uz pomoć ove potpomognute reproduktivne tehnologije.

Kada govorimo o Srbiji, nažalost, mi i dalje ne znamo koji je to broj beba koji je rođen kod nas. Od 1987. godine kada je rođena prva IVF beba u Srbiji pa do današnjeg dana ovi podaci izostaju. Nadamo se da će u narednom periodu Registar rešiti problem praćenja IVF procedura i njihovog uspeha.

Ipak, IVF bebe, tzv. “bebe iz eprivete” godinama su pratile različite priče o tome da su drugačije.

Slušali smo da su “veštačke”, da je dete “bolešljivije”, da treba više obraćati pažnju na dete koje je začeto uz pomoć IVF procedure, da treba pratiti razvoj… Da li je to zaista tako?

Ukoliko i vi imate dete koje ste dobili uz pomoć IVF procedure, potrebno nam je vaših par minuta vremena za popunjavanje kratkog upitnika na kom je radila Svetlana Torbica Marinkovic, dipl defektolog logoped. Cilj upitnika je da konačno imamo relevantne podatke o tome kakav je psihomotorni razvoj dece koja su dobijena iz IVF procedura.

Hajde da svi zajedno pokažemo da li su IVF bebe drugačije ili ne!

O autorki istraživanja: Svetlana Torbica Marinković završila je Defektološki fakultet, a sada je doktorand na Biološkom fakultetu u Beogradu. Duži niz godina radi vrlo posvećeno sa decom, sa posebnim akcentom na usavršavanja. Ona prati nove i savremene protokole i metode u rehabilitaciji i habilitaciji i to prenosi na svoj posao svakodnevno. Prva je u Srbiji koja je uvela elektrostimulaciju VocaSTIM Master aparatom. U njenoj ordinaciji se sprovodi i Padovan metoda neurofunkcionalne organizacija. Svetlana je i MNRI terapeut.
Posvećeno drži edukacije logopedima i drugim stručnjacima iz profesije. 

Popunite upitnik i obavezno nam ostavite Vašu email adresu.

Svako ko popuni upitnik dobiće potpuno besplatan pregled kod logopeda Svetlane Torbice Marinković. Na tom prgledu biće procenjen kompletan govorno-jezički i psihomotorni razvoj vašeg deteta u odnosu na njegov uzrast.

Popunite upitnik klikom na link: RAZVOJ GOVORA I MOTORIKE DECE 

Za sva pitanja i nedoumice možete nam se javiti na SOS IVF broj 0800 70 70 77 ili nam pisati na imejl office@ivfcentar.rs. Takođe, u svakom trenutku možete nas kontaktirati i direktno popunjavanjem kontakt forme na sajtu klikom na link ONLINE KONTAKT FORMA.

Slični tekstovi

Još naših blogova