Incizija Bartolinijeve žlezde

Bartolinijeve žlezde su parne žlezde koje se nalaze na dnu karlice. Izvodni kanali ovih žlezda otvaraju se na ulazu u vaginu na bazi malih usana. Njihova osnovna uloga jeste da luče sekret i vlaže polne organe tokom seksualnog odnosa.

Kada je potrebna incizija Bartolinijeve žlezde?

Incizija Bartolinijeve žlezde radi se u slučajevima upale i pojave apscesa (lokalizovane gnojne kolekcije) Bartolinijeve žlezde. Apsces Bartolinijeve žlezde predstavlja upalu koja je ograničena na izvodni kanal žlezde, a koja može nastati kao posledica povrede ili infekcije. Usled zapušenosti kanala, sekret se zadržava i nastaje apsces. Prvi simptomi upale kanala Bartolinijeve žlezde jesu bol i otok.

Kako se izvodi incizija Bartolinijeve žlezde?

Incizija Bartolinijeve žlezde je kratkotrajna intervencija koja se može raditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji, a sastoji se od rasecanja kanala i postavljanja drena da bi sadržaj mogao da otiče.

Priprema za intervenciju

Detaljno uputstvo za pripremu za ovu intervenciju dobićete blagovremeno od Biocell tima.

Oporavak nakon incizije Bartolinijeve žlezde Nakon procedure, potrebno je uzdržavanje od polnih odnosa 2-3 dana. Takođe, savetuje se i nekorišćenje tampona. Takođe, savetuju se pošteda od velikih fizičkih napora i nekorišćenje bazena. U periodu nakon intervencije, važno je održavati higijenu intimne regije na odgovarajući način.

Za sva pitanja i nedoumice možete nam se javiti na SOS IVF broj 0800 70 70 77 ili nam pisati na imejl office@ivfcentar.rs. Takođe, u svakom trenutku možete nas kontaktirati i direktno popunjavanjem kontakt forme na sajtu klikom na link ONLINE KONTAKT FORMA.

Slični tekstovi

Još naših blogova